سفارش تبلیغ
صبا ویژن

معایب ومحاسن چت کردن

امیدوارم بعد خواندن این مطلب بتوانی تشخیص بدی که چت کنی یا نه

جوان ایرانی، خسته از مناسبات متناقض اجتمـاعی، واقعیت‌هـای تلخ زندگی، ناکامی‌های کنونی و آینده ای ابهام آمیز از دریچه اینترنت بـه جهـانی دسـت می‌یابد که در آن فاصله‌ها مفهوم خود را از دست می‌دهند.              
برخی آنرا <تالار گفتمان> می‌نامند و اکثرا آنرا به‌نام <چت روم> می‌شناسند، مثبت است یا منفی، سازنده است یا مخرب، مفید است یا مضر، هنوز این موضوع به بحث‌های تخصصی و کارشناسی راه نیافته است.                  
برخی معتقدند <روابط بین‌الملل> به معنای واقعی فقط پس از گسترش اینترنت و از طریق <چت روم‌ها> محقق شده است.         

                                                                                                                        
آمارها نشان می‌دهد، استفاده از <چت> در بین کاربران ایرانی، بیشترین سهم را داشته است اما این موضوع نیز مانند بقیه موضوعات، هنگامی‌که آثار خود را نمایان ساخت، مورد توجه کارشناسان قرار می‌گیرد.

               
<سعیدی> یک کاربر اینترنتی در گفت‌وگو با ایرنا گفت: تعداد چت روم‌های ایرانی در شبکه جهانی اینترنت بسیار زیاد و شامل موضوعات مختلفی از جمله علمی، سیاسی، فرهنگی، هنری، اجتماعی و دوست یابی است           
وی افـزود: یـک نکته قـابل توجه این است که اکثر چت روم‌هایی که مورد دستیابی نیستند، خالی هستند              
سعیدی در ادامه گفت: در میان چت‌کننده‌های ایرانی، کاربرد اصلی چت بـه عنوان ابزاری برای تبادل فکر   اندیشه چندان به چشم نمی‌خورد و برای بسیاری از آنان به یک عادت روزانه تبدیل شده است.
وی اظهار داشت: چت کردن دارای منافع و مضراتی است ولی اگر شروع یک رابطه از طریق چت، خوب و مناسب باشد، می‌تواند به نتایج بسیار مطلوبی، به ویژه در روابط اجتماعی، منجر شود.
<حسین زاده> در این رابطه گفت: از این طریق می‌توان به راحتی با دیـگر مردم کشور و جهان ارتباط برقرار کرد و این موضوع برای ایرانیان بـا تـوجه به شرایط اجتماعی و اقلیمی‌خاصی که بر کشور حاکم است، بسیار ایده آل است.
وی تاکید کرد: اکثر کاربران چت ایرانی، این کار را به‌طور تجربی آموخته‌اند و به دلیل نداشتن آموزش‌های لازم، فرهنگ استفاده صحیح از آن را نمی‌دانند.
<جانقربانی> در این زمینه گفت: چت کردن در یک دنیای مجـازی و کـاملا آزاد صورت می‌گیرد و با وجود اینکه ایـن فناوری، تولید خارج از ایران است، اما، ما می‌توانیم این دنیای مجازی را به نفع خود و متناسب بـا فـرهنـگ و نیازهای کشورمان تغییر دهیم.
جانقربانی افزود: متاسفانه در تالارهای گفتمان در شبکه جهانی زبـان‌های محلی مقهور زبان‌های بین‌المللی می‌شود و این بـایستی مـورد تـوجه متـولیان فرهنگی قرار گیرد.
وی بیان داشت: ما باید فرهنگ ایرانی و فارسی خود را در این فضای مجازی حفظ کنیم و از این طریق به دیگر کاربران جهان معرفی کنیم.
<احسان کاظمی> مسوول دفتر پژوهشـی اداره فرهنـگ و ارشـاد اسـلامی‌استان اصفهان در مورد چت گفت: چت کردن صرفا یک ارتباط الکترونیکی است و مـاهیت مخاطبان در این دنیای مجازی کاملا مشخص نیست.
وی در ادامه گفت: در جامعه ما، به دلیل محدودیت‌هایـی که در روابط وجود دارد، این نوع ارتباط الکترونیکی در دنیای مجازی، به شکل فزاینده‌ای رواج یافته است.
وی که یک روانشنـاس و محقق نیز هست افزود: چـون در ایـران هنـوز سـواد اینترنتی در حد مطلوبی وجود ندارد و آمـار استفاده از اینتـرنت در مسائل تجارت و بازاریابی کم است، رویکرد جامعه به چت بیشتر است.
کاظمی‌تاکید کرد: با توجه به جمعیت بالای نسل جوان ایران، این آمار در مقایسه با دیگر کشورهای جهان از نسبت کمتری برخوردار است.
وی گفت: بهترین مزیت چت کردن، ارزان بودن آن است و دیگر اینکه کاربر به راحتی می‌تواند با دیگران در هر نقطه جهان در هر ساعتی از شبانه روز ارتباط برقرار کند.
وی درباره معایب چت کردن گفت: به دلیل اینکه در دنیای مجازی و آزاد چت، طرف مقابل کاربر می‌تواند هویت خود را از جنبه‌های مختلفی از جمله جنسیت، سن، مکان زندگی و پنهان نگه دارد، امکان بزه‌کاری‌هایی وجود دارد.
این کارشناس فرهنگی ارشاد اسلامی ‌افزود: چت می‌تواند به ایجاد آسیب‌های اجتماعی نیز منجر شود.
وی گفت: استفاده زیاد از چت می‌تواند به نوعی اعتیاد در کاربر منجر شود و در بسیاری از مواقع دیده شده است که کاربران وقت زیادی از روز خـود را پای چت کردن تلف می‌کنند.
<کاظمی> گفت: به دلیل نبود آموزش‌های لازم در مورد نحوه استفاده صحیح از اینترنت، برای جوانان ایرانی اتلاف وقت و هزینه و نهایتا رسیدن به چت‌روم‌ها آخرین سرنوشت این کاربران است.
<محسن الصفی> مدیرعامل یک شرکت اینترنتی نیز گفت: چت در حال حاضر، یک پدیده چند ملیتی است و می‌تواند برای نشان دادن فرهنگ ایرانی موثر باشد.
وی تـاکید کرد: باید مسوولان IT کشور در زمینـه چت سرمایه‌گذاری کنند و دسترسی جوانان را با یک نگاه ملی توسعه دهند.
الصفی افزود: در ایـران توانایی‌هـای زیادی در ایـن زمینه وجود دارد که مستلزم صرف هزینه، وقت و داشتن نیرو و تکنولوژی روزآمد است.
وی اضافه کرد: از طریق چت، کاربران از فرهنگ دیگران الگو برداری می‌کنند در حالی که کشور ایران خود دارای فرهنگ قوی و با اصالتی است و مامی‌توانیم از این راه فرهنگ کشور خود را به سراسر دنیا معرفی کنیم.
مدیر این شرکت اینترنتی در پایان گفت: متاسفانه برخی جوانـان نسبت بـه چت یک حالت اعتیاد پیدا کرده‌اند، در حالی که نباید وضعیتی ایجاد شود که جوانان اوقات مفید خود را در این راه صرف کنند.
چت کردن متأهل ها :
بدون مقدمه باید گفت چت یک فرایند خوب و مثبت می تونه باشه به شرط اینکه کاربر طرز استفاده صحیح از اونو بدونه و با علم و آگا هی با موضوع بر خورد کنه متاسفانه در ایران به دلیل جو فرهنگی و سنتی موجود و نبودن تبلیغات مثبت در مورد این پدیده و کلاً اینترنت در اقشار مردم خصوصاً جوانان و در بعضی از خانواده ها مضرات و مزایای این پدیده باعث سوء استفاده جوانان و بعضاً اشخاص متاهل که به دنبال مسائل خاص مورد نظر شان در چت روم ها می گردند شده.همین امر باعث شده که افراد سود جو از عدم اطلاع و نا آگاهی اشخاصی که با سادگی صحبت های ردو بدل شده در محیط چت روم ها رو باور می کنند سوء استفاده نمایند.
هر چیزی دو جنبه داره یه جنبه منفی و دیگری مثبت ولی متاسفانه چت در اکثر طرز تفکرها جنبه ی منفی خودش رو نشون داده – در مورد چت دلیل نمیشه چون عده ای باهاش منحرف میشن ممنوعش کنیم.
اگر زیربنای فکری آحاد جامعه بر پایه ی اصول انسانی استوار نباشه چت برای همه فقط مفهوم وقت تلف کردن پیدا می کنه. البته حدو مرز هر چیزی رو باید مراعات کرد.
در ضمن چت متاهل ها باید در چارچوب خاصی باشه و سعی کرد حریم خانواده در اون حفظ بشه و اصولا مداوم نباشه.حالا بگذریم از اینکه چت واسه متا هل ها یی که اقوام و دوستانشون در کشور و شهر های دیگه ای هستند هم کم هزینه تر و هم راحت تر و هم جالب تره البته اگه بتونیم دوستی و ارتباط رو در همین محیط مجازی نگه داریم مشکلی پیش نمیاد مثلا از دادن شماره تلفن به هم وب دادن یا قرار ملاقات های حضوری مکرر فاکتور بگیریم و فقط چت کردن رو منحصر کنیم به تبادل افکار و عقاید و رفع مشکلات متا هل ها و تا حدودی هم پر کردن خلاء های عاطفی و روحی که در زندگی هر متا هلی هست مشکلی پیش نمیاد.
ولی خب چت و محیط روم ها کاملا وسوسه کننده هستند و می تونن جدا از کارایی های مثبتی که دارند مثل یک بیماری تیشه به ریشه ی زندگی مشترک بزنن .
متاسفانه در ایران با وجود خفقان شدید و فشار و محدود کردن روابط جوانان روز به روز بر علاقه مندان به چت افزوده می شه و می شه گفت 90% کاربران اینترنت در ایران فقط چت می کنند ولی خب ما در اینجا موضوع بحثمون در مورد متاهل هاست یک فرد متاهل که همسر داره باید مشخص کنه آیا این چت با اطلاع اون هست یا مخفیانه و اصلا لزومی داره که همسرش بدونه و اگه مخالف باشه چی درسته؟ پس باید در هر صورت تمام جوانب امر رو سنجید و اگر حساسیتی رو در همسر ایجاد می کنه که قطعاً همین طور خواهد بود او هم در جریان امر قرار بگیره و یا چت کردن رو کاملاً کنار گذاشت.
البته چت به خودی خود اشکال نداره اشکال اونجاست که ندیده و نشناخته به هم علاقه مند می شن و از صدای هم خوششون میاد بعد واسه حل مشکلاتشون به کافی شاب و سینما و ...  .
چت برای حل مشکلات یه راه حل موقته ولی در دراز مدت نتیجه ی عکس میده محیط چت خیلی مجازیه و خیلی کم میشه در گیر مسائل عاطفی اون شد اتفاقاً خود حضور در این محیط به مرور عادی خواهد شد و اگر بحث های جدی در آن صورت بگیره باعث بالا رفتن ظرفیت آدمها خواهد شد ولی متاسفانه بحث ها همیشه رو به بی محتوایی میرن چت در مملکت ما نه گرد همایی علمیه نه کنفرانس اجتماعی چت برای ما ایرانیها شده دخترو پسر بازی و چیزای دیگه خصوصاً سرگرمی .
ولی به هر حال چت بستگی مستقیم به شخصیت آدمها – ظرفیت اونها و اهدافشون داره به طور کلی فرهنگ استفاده کننده تعیین کننده 100% خواهد بود به نظر من این خود فرد هست که مسیر چت کردنشو معین می کنه.پس هر کار ظرفیت و هر وسیله ای فرهنگ استفاده از اونو می خواد یه متاهل اگه به زندگیش علاقه داره و همسرش رو با تمام وجود دوست داره باید وقتی رو که صرف صحبت با یکی دیگه می کنه در راه عشق ورزیدن به همسر و خانوادش صرف کنه ولی روابط عمومی هرگز دلیلی بر کمبود محبت یا خیانت و از این حرف ها نیست.به هر حال ما هرگز نباید خودمون رو برای گفتگو فقط به همسرمون محدود کنیم امکان داره ما همسرمون رو برای گفتن هر حرفی قبول نداشته باشیم .
چت باعث میشه که آدم اجتماعی تر بشه ولی باید سعی کرد این رابطه رو در جامعه مجازی نگه داریم و اونو وارد جامعه حقیقی نکنیم اگر بخوایم می تونیم چت کردنمون رو پر محتوا کنیم ولی چت مداوم با یک نفر حتما احساسی رو بوجود میاره ولی باید سعی کرد بهش معتاد نشیم و اون احساس رو کنترل کنیم اگه توجه کنید خودمون همین جا امکان گفتگو به صورت عمومی و خصوصی رو فراهم کردیم پس معلوم میشه خیلی هم چیز ترسناکی نیست ولی خب وقتی رو که میشه صرف یه کار مهمتر کرد بهتره در مسیری که به نا کجا آباد ختم میشه هدر نداد.
بگذریم چت کردن یک متاهل می تونه دلایل زیادی داشته باشه ولی به هر حال در کل آدما همیشه دوست دارن یه وقتایی رو تنها باشن و با خودشون خلوت کنن یا یه جورایی با خودشون حرف بزنن و اون خلاء احساسی رو که نمی تونه با همسری که عاشقش نیست و شاید هم دوستش نداره رو پر کنه رودر خلوت خودش اونو حس کنه ای کاش خیلی راحت و به دور از تعصبات بتونیم حرف دلمونو بزنیم و بتونیم خیلی راحت به هم عشق بورزیم همدیگر رو دوست داشته باشیم و بتونیم به هم کمک کنیم . ای کاش بتونیم آدم باشیم و انسان باقی بمونیم از اینکه در این مدت با افرادی در محیط چت آشنا شدم و وقتی رو که می تونستم صرف یه کار مفید تر کنم پشیمون نیستم احساس می کنم این یک نیاز بود نیازی که با وجود شلوغ بودن اطرافم از آشنایان و دیگران این انگیزه رو ایجاد کرد که با کسانی دیگر که بدون تعصب در مورد من یا صحبت هام نظر میدن چت کنم.
به هر حال در این میان عزیزانی بودن که از من رنجیدن چون من به خاطر حفظ چارچوب زندگی متاهلی و رعایت کردن موازین اخلاقی که هر متاهلی ملزم به اجرای اوناست به خواسته هاشون عمل نکردم فهمیدم جای کسانی مثل من در این محیط نیست ولی از آشنایی با همه اونها احساس خوبی دارم اونم یه عالمی داشت واسه خودش ولی کافی بود باید وقت رو صرف کارای مهمتری کرد ولی دیدم رو نسبت به خیلی از مسائل پیرامونم باز کرد و راحت تر می تونم به عنوان یک دبیر دانش آموزانم رو که اینقدر به این کار )چت کردن( علاقه نشون میدن رو درست راهنمایی کنم .
در پایان مختصرا یه سری نکات مثبت و منفی چت کردن یه متا هل رو جمع آوری کردم که خیلی مختصر که امیدوارم مورد پذیرش شما باشد .
نکات مثبتی که در رابطه با چت میشه نام برد :
1- یادگیری و تبادل نظر در هر زمینه ای
 2- اجتماعی شدن
3- پر شدن خلاء عاطفی روانی و روحی
 4- همدردی با دیگران
 5- آشنایی با زندگی و مشکلات خانواده های دیگر و نحوه بر خورد با آنها
6- پیداکردن دوستانی در هر شهر جهت کسب اطلاع از مکان های دیدنی
 7- بالا رفتن اطلاعات اینترنتی و چت
 8- تفریح و لذت بردن از مصاحبت با دیگران و در مقام مقایسه بر آمدن و تاثیر نکات مثبت دیگران در کاربر
9- یافتن دوستان بسیار خوب و محترمی که بشه با هاشون وقتهایی رودرد دل کرد
10- یافتن خانواده های محترمی که بشه همراه همسر با هاشون در ارتباط بود
11- بالا رفتن اطلاعات اجتماعی و سیاسی و روابط عمومی
12- وجود اعتماد بنفس
13-راحت تربیان کردن احساسات و نظرات در شرایط مجازی و به طبع آن در محیط واقعی
 14- آشنا شدن با خطرات چت و دوست یابی
 15- خود را از هر لحاظ محک زدن اعتقادات باطنی
 16- شناخت مردم و آشنایی با روحیات و احساسات جنس مخالف
حال نکات منفی که در رابطه با چت متاهل ها می توان ازاونا یاد کرد:
1-احتمال هک شدن و دزدیدن پسوردو اطلاعات شخصی
2- مشغولیت ذهنی و تشویش افکار
 3- سرد شدن نسبت به مسائل و وظایف خانوادگی
 4- هوس تجدید فراش 6- بالا رفتن هزینه ی ارتباطی
 7- کم شدن فعالیت های اینترنتی مثبت
 8- اغفال شدن و از هم پاشیدگی یک زندگی مشترک
 9- علاقه مندی شدید و به دنبال اون رفع نیاز غریزی
 10- دلسرد شدن از همسر و زندگی
11- از بین رفتن اعتماد بین دو همسر و.....
 12- انجام ندادن وظایف زناشویی و خانوادگی
 13- تلف شدن وقت
 14- درنهایت کشیده شدن به انزوا و افسردگی
 15- هدف نامعلوم
16- سرخوردگی در علا قه ای که با تداوم ارتباط به وجود میاد.
در پایان امیدوارم که این تحقیق برای کسانی که مطالب آن را مورد مطالعه قرار می دهند مفید واقع شده و توانسته باشیم قطره ای از علوم اینترنت را به دریای علوم شما اضافه کرده باشیم




تاریخ : جمعه 88/5/9 | 6:59 عصر | نویسنده : جوانمرد | نظر

  • اس ام اس دون | ریه | وبلاگ شخصی